Upvest logo
  • Začít investovat
  • Přihlásit se

Rozhovor s Petrem Václavínkem z Prima Byty s.r.o.

Petr Václavínek, spolumajitel developerské společnosti Prima Byty s.r.o. jejíž projekt Darian & Frida nabízíme k zainvestování, Vám v krátkém rozhovoru tento projekt představí. Dojde i na důvody spolupráce s Upvestem nebo představení jeho společnosti. Detailní investiční analýzu k projektu Darin a Frida naleznete v naší investiční aplikaci.

Můžete vlastními slovy popsat projekt Darian & Frida?

Projekt bytových domů Darian a Frida je koncipován jako cenově dostupné, startovací bydlení pro každého. Konkrétně tyto dva bytové domy, tedy 62 bytů, představují pátou, respektive šestou etapu navazující na identické bytové domy ve stejné lokalitě. Z tohoto pohledu tedy „jen“ kopírujeme zaběhnutý systém stejného stavitele, architektury, projektového a marketingového managementu, atd.

Přibližte nám prosím blíže lokalitu projektu.

Lokalita “Tehelna” v Senci je umístěna na okraji města, nicméně poslední roky již téměř plynule navazuje na centrální část. Další výhodou je letošní otevření zbrusu nového exitu z dálnice D1, který lokalitu velmi přímočaře napojí na dopravní tepnu aniž by se muselo projíždět často provozem ucpaným městem. Lokalita “Tehelna” je i díky nám již téměř dokončená a nově nastěhovaní občané se tak brzy mohou těšit na klidné bydlení a vznikající občanskou vybavenost. Město Senec jako takové je typickým příkladem okresního města, které je pracovně, společensky i dopravně úzce propojeno s hlavním městem, Bratislavou, a představuje tak levnější a pokojnější alternativu metropole.

daf stavba

Foto z návštěvy Upvestu na místě realizace projektu Darian & Frida v Senci.

Popište prosím typického zákazníka v projektech v lokalitě Senec - Tehelňa.

Jak už bylo naznačeno, skupina Prima Byty vždy cílila na střední a nižší střední třídu, případně na segment lidí, kteří kupují svoje první bydlení. Typickým kupujícím jsou mladí lidé, ať už singles či páry, se stabilním příjmem díky práci v těsném regionu, případně v hlavním městě.

Kdo za skupinou Prima Byty stojí a jak jste se dali dohromady?

Skupina Prima Byty má realitní kořeny které sahají do minulé dekády, kdy náš česko-slovenský tandem činil první společné realitní kroky v daleké Austrálii. Na tyto kroky navazovala předchozí developerská zkušenost jednotlivých hráčů v dalších zemích a postupné vyústění v společný developerský byznys na Slovensku byl velmi přirozený – partneři se již velmi dobře znali, existovaly cenné (a často draze zaplacené) předchozí zkušenosti a moment začít na rodné hroudě byl ideální (psal se rok 2013).

daf stavba 2

Foto z návštěvy Upvestu na místě realizace projektu Darian & Frida v Senci.

Proč jste se rozhodli využít financování Upvest? Čím Vás Upvest zaujal?

Vždy jsme byli příznivci crowdfundingu a alternativních zdrojů financí, které jsou dnes již ve světě dlouhé roky bežně dostupné. Crowdfunding reprezentuje ideální doplněk, případně protiváhu klasického bankovního financováni, každá strana má svoje klady a zápory. Věříme, že procesy financováni procházejí neustálou evolucí a crowdfunding v ní má svoje pevné místo. Dovedeme si představit, že některé projekty mohou být v budoucnu financovány jen crowdfundingem a už jen z tohoto důvodu velmi rádi tento inovativní projekt v České Republice podpoříme a držíme Upvestu palce k úspěšnému růstu!

Jaké máte se skupinou plány v blízké budoucnosti, můžete poodhalit další chystané projekty?

Skupina Prima Byty má historicky silné vazby, síť kontaktů a všeobecný know-how v regionu Senec a Pezinok, tedy v těsné blízkosti hlavního města, a z těchto důvodů se v tomto realitním cyklu nesnažíme vybočovat z ověřených kolejí. Disponujeme dalšími atraktivními pozemky v různých stádiích připravenosti, které hodláme v následujících letech zastavět, jedna se o stovky dalších bytů. Jedním dechem dodáváme, že jsme si vědomi momentální pokročilé realitní situace (nejen na Slovensku) a tudíž se nepouštíme bezhlavě do agresivních akvizicí nových lokalit – trpělivost růže přináší a vhodné cíle se v budoucnosti dozajista naskytnou. V mezičase se rovněž aktivně připravujeme na vstup na trh s nájemním bydlením. Jsme v domnění, že se nám tento diversifikační krok dlouhodobě štědře odmění.

Sdílet článek

Mohlo by vás zajímat

nove-slozeni-investicni-komise header

Nové složení Investiční komise Upvest

15. 9. 2020

V rámci dalšího formalizování role investiční komise a vyloučení výše popsaného střetu zájmů se pánové Jan Holásek a Petr Malík rozhodli dále nepůsobit v Investiční komisi. Nově se přidávají pánové Milan Dembowski a Jan Krákora.

Investujte s Upvestem

Investice do dluhového financování konkrétních projektů ze sektoru real estate formou podílu na úvěrové smlouvě.
Projekty prochází předinvestičními prověrkami a jsou schvalovány investiční komisí.

Začít investovat
Investovaná nemovitost
Úvěr KB: Retail Park Okružní (EUR)

Výnos pro investory

4,84 % p. a.

Očekávané splacení

21

 měsíců

Investováno

1 591 720 € 2 500 000 €