Upvest logo
  • Začít investovat
  • Přihlásit se

Nové složení Investiční komise Upvest

Vstup Komerční banky do Upvestu přináší mnohá zlepšení fungování Upvestu, jako společnosti specializující se na strukturování dluhového financování pro projekty ze sektoru real estate, na kterých umožňuje participovat Vám investorům. Z důvodu zkvalitňování našeho produktu se mimo jiné zvyšují nároky na dodržování některých postupů a na předcházení možných problémových situací, které by mohly v budoucnu nastat.

Jednou takovou problémovou oblastí je případný střet zájmů členů investiční komise. Zájem investora musí být nadřazen všem ostatním zájmům, především zájmům společnosti, které lze objektivně hodnotit dle její finanční výkonnosti. Z tohoto důvodu existuje potenciální střet zájmů člena investiční komise, pokud je zároveň společníkem Upvestu. Takový člen může být motivován ke schvalování projektů, které jsou nabízeny investorům k finanční participaci, v rámci zvyšování výkonnosti společnosti (tržby Upvestu jsou navázány na poskytování financování).

Výše popsaný případ, kdy je člen investiční komise zároveň společníkem, byl v minulosti naplněn hned dvěma členy, a to konkrétně panem Janem Holáskem a panem Petrem Malíkem. Oba dva tito pánové byli součástí investiční komise hned od počátku činnosti Upvestu a oba dva jsou profesionály v oblasti financí a práva se zaměřením na realitní sektor. Svou odborností byli nesporným přínosem, který se významně projevil v kvalitě investičních příležitostí, které Upvest v období jejich působnosti nabízel.

V rámci dalšího formalizování role investiční komise a vyloučení výše popsaného střetu zájmů se pánové Jan Holásek a Petr Malík rozhodli dále nepůsobit v Investiční komisi, a vyhnout se tak riziku výše popsaného střetu zájmů. Za jejich profesionalitu a dosavadní působení v Upvestu jim patří díky. Oba dva pánové se v Upvestu posouvají do nových rolí v nově vzniklé dozorčí radě společnosti.

Nyní je nám tedy ctí představit novou Investiční komisi. K Dušanovi Šťastníkovi, který není společníkem Upvest a v jeho případě tedy výše popsaný střet zájmu nehrozí, se nově přidávají pánové Milan Dembowski a Jan Krákora. Nová investiční komise tedy bude působit v následujícím složení:

Dušan Šťastník - Bývalý ředitel oddělení pro kapitálové trhy globální realitně poradenské společnosti JLL. Nyní se věnuje svým vlastním projektům a působí jako nezávislý poradce.

Milan Dembowski - Jako ředitel týmu realitního financování Komerční banky vede tým zodpovědný za úvěrování nových developerských projektů a nemovitostních investic v České republice a na Slovensku, Milan má více jak 20 letou zkušenost v bankovnictví, zejména pak právě v oblasti realitního financování. Je členem Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí (ARTN).

Jan Krákora - Advokát, partner advokátní kanceláře Wilsons, specializující se na komplikované finanční a investiční transakce. Radí bankám, institucionálním investorům, investičním fondům a dalším finančním institucím. Má rozsáhlé zkušenosti s realitními projekty a korporátním financováním na straně poskytovatelů financování i dlužníků.

Cílem bylo vytvořit komisi tak, aby ji tvořili profesionálové, kteří mají odbornost především v oblasti strukturovaného financování, práva a komerčně-technické stránky projektů ze sektoru real estate, napříč všemi jeho segmenty. Věříme, že společně s novým složením investiční komise Vám budeme moci i nadále na Upvest.cz zprostředkovávat další kvalitní investiční příležitosti.

Sdílet článek

Mohlo by vás zajímat

nove-slozeni-investicni-komise header

Nové složení Investiční komise Upvest

15. 9. 2020

V rámci dalšího formalizování role investiční komise a vyloučení výše popsaného střetu zájmů se pánové Jan Holásek a Petr Malík rozhodli dále nepůsobit v Investiční komisi. Nově se přidávají pánové Milan Dembowski a Jan Krákora.

Investujte s Upvestem

Investice do dluhového financování konkrétních projektů ze sektoru real estate formou podílu na úvěrové smlouvě.
Projekty prochází předinvestičními prověrkami a jsou schvalovány investiční komisí.

Začít investovat
Investovaná nemovitost
Úvěr KB: Retail Park Okružní (EUR)

Výnos pro investory

4,84 % p. a.

Očekávané splacení

21

 měsíců

Investováno

1 817 203 € 2 500 000 €