Upvest logo
  • Začít investovat
  • Přihlásit se

Představení mechanismu pro snížení očekávané splatnosti participací

Vážení investoři,

chtěli bychom vás informovat o nové funkcionalitě platformy Upvest, která bude běžně implementována pro investiční příležitosti, u kterých se jedná o financování výnosové nemovitosti s dobou splatnosti delší než 36 měsíců.

V případě, že úvěrový vztah probíhá bez zásadních problémů, tedy především bez významného porušování smluvních podmínek a financovaný projekt naplňuje původní předpoklady komerční výkonnosti, tak standardně po prvních 24-30 měsících úvěrového vztahu nabídneme stávajícím investorům možnost vystoupit z projektu v rámci znovu otevřeného fundraisingu.

Věříme, že umožněním splacení participací před datem očekávané splatnosti zvýšíme zájem investorů u projektů, které vnímají v obecné rovině kladně, ale nechtějí nutně fixovat svůj kapitál na období přesahující 36 měsíců.

Je však nutné podotknout, že možnost budoucího zpeněžení participací záleží jednak na interním vyhodnocení Upvest, že daná investice se kvalifikuje pro znovu otevření fundraisingu, což bude závislé mimo jiné na následujících faktorech:

  • Již zmiňovaný bezproblémový průběh úvěrového vztahu

  • Tržní podmínky ovlivňující atraktivitu produktu v budoucnu (výše úrokových sazeb, sentiment na nemovitostním trhu apod.) 

A v případě znovuotevření fundraisingu pak na jeho úspěšnosti.

Kvůli těmto důvodům nebudeme u dotčených projektů uměle měnit trvání očekávané splatnosti, ale namísto toho budeme uvádět, zda a kdy se u takové konkrétní investiční příležitosti aplikuje znovu otevření fundraisingu před samotným plánovaným splacením úvěru.

Obecně ale věříme, že nová funkcionalita zatraktivní podílení se na dluhovém financování pro projekty u nichž je ze zřejmých důvodů (např. splatnost bankovního úvěru) delší očekávaná splatnost.

Sdílet článek

Mohlo by vás zajímat

nove-slozeni-investicni-komise header

Nové složení Investiční komise Upvest

15. 9. 2020

V rámci dalšího formalizování role investiční komise a vyloučení výše popsaného střetu zájmů se pánové Jan Holásek a Petr Malík rozhodli dále nepůsobit v Investiční komisi. Nově se přidávají pánové Milan Dembowski a Jan Krákora.

Investujte s Upvestem

Investice do dluhového financování konkrétních projektů ze sektoru real estate formou podílu na úvěrové smlouvě.
Projekty prochází předinvestičními prověrkami a jsou schvalovány investiční komisí.

Začít investovat
Investovaná nemovitost
Úvěr KB: Retail Park Okružní (EUR)

Výnos pro investory

4,84 % p. a.

Očekávané splacení

21

 měsíců

Investováno

1 817 956 € 2 500 000 €