Upvest logo
  • Začít investovat
  • Přihlásit se

Eurové investice na platformě Upvest

Při příležitosti zveřejnění eurové investiční příležitosti Úvěr KB: Retail Park Okružní, bychom chtěli představit proces a postupy při zadávání eurových investic na platformě Upvest.cz.

Všem našim klientům od tohoto okamžiku vedeme na Upvestu nejen korunový, ale i eurový účet. Stav svého eurového účtu Upve

st i s nástroji pro zaslání a výběr peněžních EUR prostředků najdou klienti ve svém investičním dashboardu Moje Investice, který se dá nově přepínat mezi měnami CZK a EUR v pravé horní části této stránky viz obrázek níže.

Přepínání mezi měnami investičním dashboardu Upvest

Zasílání EUR plateb na Upvest

Při prvním depositu nebo investici bude klient vyzván k zadání IBAN svého eurového bankovního účtu, ze kterého bude na účet Upvest prostředky zasílat. Je důležité zmínit, že pokud si na Upvest zašlete eurovou platbu z jiného, než zadáného účtu, nebudeme schopni vám tyto prostředky na účet Upvest připsat a platba vám bude vrácena na účet, ze kterého chybná platba přišla.

Dialog pro přidání EUR bankovního účtu

Obdobně, při výběru prostředků z eurového účtu Upvest budeme tyto prostředky zasílat na účet specifikovaný zadaným IBANem. Při zasílání a výběru peněžních prostředků na Upvest a z Upvestu budete moci opět přepínat, zda vybíráte ze svého korunového nebo eurového účtu viz obrázek níže.

Depozit eurových prostředků na Upvest

Investice denominované v EUR

Při provádění investice můžete stejně jako u korunových investic využít možnosti investovat eura, které jste si předtím zaslali na svůj účet Upvest, nebo zadat tzv. přímou investici bankovním převodem, při které vám nabídneme platební údaje, na základě kterých se po obdržení této platby provede investice automaticky.

Zde je nutné zdůraznit, že pro eurové investice a obecně pro připsání EUR na váš účet Upvest je nutné zasílat platby již v této měně. Upvest nebude u žádných plateb provádět měnovou konverzi a pokud tedy například zašlete platbu korunách (i když bude zaslána na náš eurový účet), tak vám ji připíšeme také v korunách na váš korunový účet Upvest.

Eurový bankovní účet, který máte spojený se službami Upvest lze kdykoliv změnit na stránce Profilu.

První investiční příležitostí denominovanou v eurech je možnost participace na seniorním úvěru KB pro stabilizované obchodní centrum v Českých Budějovicích - Retail Park Okružní. Pro více informací k posuzování eurových investičních příležitostí vůči korunovým si vás dovolíme odkázat na náš další článek na toto téma: Investice v EUR a rozdíl v základní úrokové míře v Kč a EUR.

Sdílet článek

Mohlo by vás zajímat

nove-slozeni-investicni-komise header

Nové složení Investiční komise Upvest

15. 9. 2020

V rámci dalšího formalizování role investiční komise a vyloučení výše popsaného střetu zájmů se pánové Jan Holásek a Petr Malík rozhodli dále nepůsobit v Investiční komisi. Nově se přidávají pánové Milan Dembowski a Jan Krákora.

Investujte s Upvestem

Investice do dluhového financování konkrétních projektů ze sektoru real estate formou podílu na úvěrové smlouvě.
Projekty prochází předinvestičními prověrkami a jsou schvalovány investiční komisí.

Začít investovat
Investovaná nemovitost
Hagibor R5

Výnos pro investory

8,9 - 9,4 % p. a.

Očekávané splacení

23

 měsíců

Investováno

362 245 460 Kč 365 000 000 Kč