Upvest logo
  • Začít investovat
  • Přihlásit se

Insights

formy-zajisteni-uveru-a-jejich-vyuziti-post-cover

Formy zajištění úvěrů a jejich využití

2. 10. 2019

V rámci článku si popíšeme, jak fungují formy zajištění na příkladu zástavního práva zřízeného k nemovitosti. Jedná se o formu zajištění, která je pro účely financování developerských projektů typická a nejvyužívanější. Ostatní instrumenty zajištění si pak popíšeme stručněji. Uvedeme i limity zástavního práva z komerčního hlediska a zdůvodníme potřebu vykonávání komplexnějšího prověření financovaných projektů nad rámec výstupů ze znaleckých posudků a zřizování zajišťovacích mechanismů.

financovani-vynosovych-nemovitosti-post-cover

Financování a investice do výnosových nemovitostí

8. 8. 2019

Participace na financování výnosových nemovitostí je atraktivní možnost pasivně se podílet na trendu nájemního bydlení, aniž by byla potřeba se vystavovat vyššímu riziku vlastnictví nemovitosti. Úrokový výnos závisí na strategii pronájmu ale i účelu úvěru, a právě díky tomu je za cenu vyššího byť z našeho pohledu akceptovatelného rizika včasného splacení úvěru dosahováno atraktivního výnosu.

jak-analyzujeme-investicni-prilezitosti-post-cover

Jak analyzujeme investiční příležitosti

8. 11. 2018

Při zvažování investice je důležité pochopit proces, jakým daná společnost vyhodnocuje investiční příležitosti. Ať už se jedná o M&A private equity fond anebo kvantitativní hedgový fond, pouze po představení investičního procesu může investor pochopit související rizika a nejistotu spojenou s investicí, a to včetně rizik vyplývající z podoby a limitací samotného investičního procesu anebo daného kvantitativního modelu. Garantujeme, že se dozvíte mnoho užitečných informací, které Vám pomohou nahlédnout na developerské projekty optikou finančního analytika, což by mělo v mnohém korespondovat i s optikou realitního developera a investora.

Další články

Nejčtenější články

Investujte s Upvestem

Investice do dluhového financování konkrétních projektů ze sektoru real estate formou podílu na úvěrové smlouvě.
Projekty prochází předinvestičními prověrkami a jsou schvalovány investiční komisí.

Začít investovat
Investovaná nemovitost
Organica

Výnos pro investory

9,5 - 10 % p. a.

Očekávané splacení

30

 měsíců

Investováno

122 500 000 Kč 122 500 000 Kč